Corona initiatief in samenwerking met Fonds1818

Tijdens het begin van de corona-crisis waren er meerdere voorzieningen gesloten of beperkt toegankelijk, zoals bijvoorbeeld de voedselbank. Vanuit team Coach25 waren er meerdere situaties betekent van gezinnen die binnen Den Haag en omstreken wekelijks afhankelijk zijn van de diensten en giften van de voedselbank. In samenwerking met Fonds1818 hebben wij tien gezinnen gedurende vijf weken kunnen ondersteunen door middel van voedselpakketten.

Vanwege het Corona-virus waren er begin april meerdere voorzieningen gesloten of beperkt toegankelijk, zoals bijvoorbeeld de voedselbank. Vanuit Coach25 worden er gezinnen binnen Den Haag en omstreken ondersteunt en begeleidt die wekelijks afhankelijk zijn van de diensten en giften van de voedselbank.

Vanwege alle corona-maatregelen was directe fysieke coaching en/of begeleiding niet mogelijk. Echter waren deze gezinnen steeds meer op zichzelf aangewezen terwijl de ondersteuning juist nu zo gewenst was. Denk hierbij aan informatie en advies omtrent de nieuwe maatregelen, het zelf voorzien in de eerste levensbehoeften en het zelf moeten oplossen van (nieuwe) ontstane problemen.

Om deze gezinnen toch op een veilige manier ondersteuning te kunnen bieden hebben wij in samenwerking met Fonds1818 gedurende vijf weken tien gezinnen kunnen voorzien van voedselpakketten. Met deze voedselpakketten konden we het gat dat ontstaan was door het sluiten van de voedselbanken enigszins opvangen. Hierdoor beschikten de gezinnen weer over levens- en hygiënemiddelen die voorzagen in de eerste levensbehoeften.

Na vijf weken konden de voedselbanken weer open waardoor de gezinnen daar weer terecht konden voor levens- en hygiënemiddelen. Hierdoor konden onze voedselpakketten weer gestopt worden.

Door de medewerking van de lokale supermarkten bestonden de voedselpakketten elke week weer uit nieuwe producten waarmee er voldoende variatie geboden kon worden. De voedselpakketten zijn door de gezinnen met enthousiasme en dankbaarheid in ontvangst genomen. Wij danken Fonds1818 voor hun bereidheid om door middel van hun financiële bijdrage dit project mede mogelijk te maken en natuurlijk de lokale supermarkten voor het leveren van de levensmiddelen ondanks de soms krappe bevoorrading.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Aangepaste werkwijze i.v.m. ontwikkelingen corona virus

Beste samenwerkingspartners en contactpersonen, 

Hierbij willen we u vanuit WelzijnE25 informeren over de wijze waarop wij ons de komende tijd onverminderd inzetten ondanks de ontwikkelingen rond de uitbraak van het Corona virus.  Omdat wij dagelijks met heel veel verschillende mensen in contact zijn, denken wij dat onze medewerkers een groot risico vormen om anderen te besmetten of zelf besmet te raken.

In het belang van de gezondheid van onze cliënten, deelnemers en medewerkers en de wellicht kwetsbare mensen in hun omgeving, zullen wij daarom alle contacten met cliënten, deelnemers en andere contactpersonen in elk geval tot 6 april via telefoon, whatsapp, skype of andere media plaats te laten vinden.

Wij zullen zoals u van ons gewend bent nauw in contact blijven met onze cliënten, deelnemers en andere contactpersonen. Ondertussen onderzoeken we mogelijkheden om ook vervangende activiteiten of trainingen op afstand te organiseren voor onze deelnemers, cliënten en hun gezinnen nu scholen, behandelcentra en opvanglocaties gesloten worden. De locaties en kantoren van WelzijnE25 zoals InBlik, de theater- en muziekschool, de locaties in Delft en Maassluis zijn eveneens gesloten.

Via onze website en andere sociale media kanalen houden we u zoveel mogelijk op de hoogte. Houdt deze kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen en om deel te kunnen nemen aan de nieuwe digitale activiteiten van de teams.

We begrijpen dat deze maatregelen vragen op kunnen roepen, we zijn bereikbaar via info@welzijne25.nl of via 085-0043644.