Corona initiatief in samenwerking met Fonds1818

Tijdens het begin van de corona-crisis waren er meerdere voorzieningen gesloten of beperkt toegankelijk, zoals bijvoorbeeld de voedselbank. Vanuit team Coach25 waren er meerdere situaties betekent van gezinnen die binnen Den Haag en omstreken wekelijks afhankelijk zijn van de diensten en giften van de voedselbank. In samenwerking met Fonds1818 hebben wij tien gezinnen gedurende vijf weken kunnen ondersteunen door middel van voedselpakketten.

Vanwege het Corona-virus waren er begin april meerdere voorzieningen gesloten of beperkt toegankelijk, zoals bijvoorbeeld de voedselbank. Vanuit Coach25 worden er gezinnen binnen Den Haag en omstreken ondersteunt en begeleidt die wekelijks afhankelijk zijn van de diensten en giften van de voedselbank.

Vanwege alle corona-maatregelen was directe fysieke coaching en/of begeleiding niet mogelijk. Echter waren deze gezinnen steeds meer op zichzelf aangewezen terwijl de ondersteuning juist nu zo gewenst was. Denk hierbij aan informatie en advies omtrent de nieuwe maatregelen, het zelf voorzien in de eerste levensbehoeften en het zelf moeten oplossen van (nieuwe) ontstane problemen.

Om deze gezinnen toch op een veilige manier ondersteuning te kunnen bieden hebben wij in samenwerking met Fonds1818 gedurende vijf weken tien gezinnen kunnen voorzien van voedselpakketten. Met deze voedselpakketten konden we het gat dat ontstaan was door het sluiten van de voedselbanken enigszins opvangen. Hierdoor beschikten de gezinnen weer over levens- en hygiënemiddelen die voorzagen in de eerste levensbehoeften.

Na vijf weken konden de voedselbanken weer open waardoor de gezinnen daar weer terecht konden voor levens- en hygiënemiddelen. Hierdoor konden onze voedselpakketten weer gestopt worden.

Door de medewerking van de lokale supermarkten bestonden de voedselpakketten elke week weer uit nieuwe producten waarmee er voldoende variatie geboden kon worden. De voedselpakketten zijn door de gezinnen met enthousiasme en dankbaarheid in ontvangst genomen. Wij danken Fonds1818 voor hun bereidheid om door middel van hun financiële bijdrage dit project mede mogelijk te maken en natuurlijk de lokale supermarkten voor het leveren van de levensmiddelen ondanks de soms krappe bevoorrading.