Jeugdhulp op school op het Vita college

Sinds dit schooljaar heeft E25 er een prachtige samenwerking bij! Sinds augustus werkt team Coach25 intensief samen met het VITA College in Gorinchem.

Naast de jongeren staan, dat is één van de belangrijkste punten voor de coaches bij Coach25.
Niet de jongeren naar een kantoor laten komen, maar de coaches komen naar de jongeren toe. Dat kan thuis zijn, op de favoriete hangplek van de jongere of op school.


Collega’s Shilan en Soufien zijn één van de vaste gezichten van het Vita college in Gorinchem. Zij zijn onderdeel van het team die Jeugdhulp op School (JoS) in regio Zuid Holland Zuid aanbiedt. Bij Jeugdhulp op School wordt er verbinding gelegd tussen de verschillende vormen van ondersteuning en zorg door instanties aan dezelfde kinderen en gezinnen. Zo kan er nauw samengewerkt worden tussen de school, jeugdhulpverlening en het samenwerkingsverband Passend onderwijs.


De jongerencoaches van WelzijnE25 zijn op vaste dagen aanwezig op school. Ze hebben dan afspraken met leerlingen voor coachende gesprekken, maar organiseren ook activiteiten om vaardigheden te oefenen of te zorgen dat leerlingen na afloop weer geconcentreerd kunnen werken in de klas. Er worden in verschillende groepjes actuele thema’s besproken zoals de impact van corona maatregelen voor de jongeren, social media of verdovende middelen. Ook worden deze momenten benut om over incidenten te praten die bijvoorbeeld op school plaatsgevonden hebben.

Vanaf september zijn onze collega’s van JoS niet alleen in Zuid Holland Zuid actief, maar ook in regio Haaglanden! Benieuwd of er ook mogelijkheden er zijn voor uw school? Lees alle informatie over Jeugd op School (Jos) dan op website van Coach25, www.coach25.nl of neem contact op met onze collega’s van Aanmelding & Advies via info@coach25.nl.