Multifunctioneel speelveld gerealiseerd bij Jongerencentrum InBlik

Een lang gekoesterde wens van het Jongerenwerk is afgelopen zomer in vervulling gegaan: Een multifunctioneel speelveld!

In samenwerking met Fonds Vlaardingen Schiemdam, de Cruyff Foundation, het sportakkoord van Maassluis en Dura Vermeer is het multifunctioneel speelveld gerealiseerd.


Met het spetterende zomerprogramma en het vernieuwde speelplein werd het jongerencentrum InBlik 6 weken lang, 7 dagen per week, omgetoverd tot een sportieve ontmoetingsplek voor kinderen en jongeren. Vanwege de maatregelen was iedereen verplicht om het vertier dichtbij huis te zoeken. Daarnaast zijn er ook veel kinderen die vanwege omstandigheden sowieso niet op vakantie kunnen. Met het zomerprogramma wilde het Jongerenwerk de jongeren de mogelijkheid geven ook in de vakantie buiten te kunnen spelen en bewegen, waarbij zij vrienden konden ontmoeten en nieuwe vrienden konden maken.

Om dit speelveld mogelijk te maken zijn er coatings (sportveld belijning) geplaatst. Denk hierbij aan doelspelen, netspelen en een levensgroot schaakbord. Daarnaast konden de kinderen en jongeren gebruik maken van allerlei sport en spelmaterialen. In het kader van duurzaamheid en het willen blijven stimuleren van beweging en participatie van kinderen en jongeren wordt het multifunctionele speelveld nu ook gebruikt tijdens de open inloop en andere georganiseerde activiteiten.

Het multifunctionele speelveld zal daarnaast ook gebruikt worden als een onderdeel van de activiteiten die het jongerenwerk regelmatig samen met de jongeren organiseert voor de senioren van verzorgingstehuis Careyn De Vloot. Nu kan er naast bingo en koken, ook bijvoorbeeld een levend schaakspel tussen jong en oud worden gespeeld.

Hierbij willen we onze partners dan ook bedanken voor het mogelijk maken van het multifunctionele speelveld.