PUUR Orkest gestart

De meeste mensen kennen de Jostiband wel, maar er is sinds kort ook een regionale variant. Vanaf januari zijn fanatieke muzikanten met een verstandelijke beperking, o.l.v. muziekschool “Muziekmeesters Westland” in het gebouw van zwembad Maesemunde in ‘s-Gravenzande aan het oefenen voor het Puur Orkest.

Het Puur Orkest is niet alleen voor mensen met een muzikale achtergrond. “Wat je niet kan leer je hier”, vertelt Yolanda Davids van Muziekmeesters Westland. Het orkest is opgezet in navolging van andere ‘puur-workshops’, zoals kunst en dans. Op dit moment zijn er zes deelnemers, maar de organisatie hoopt dat de groep snel groeit.

Anders aan reguliere muzieklessen is dat alles in samenspel gaat. “Ieder heeft zijn eigen niveau, zijn eigen mogelijkheden tot concentratie of begrip of timing. We leren elkaar nu heel goed kennen en we kiezen muziek uit die daarbij past”, aldus Davids.

Ook de deelnemers zijn enthousiast. Koos van der Wel speelt thuis ook keyboard, maar het is toch anders in een groep. “Het went al, maar al die maten die ik moet tellen is wel lastig. Maar het gaat steeds beter.” Ook gitarist Mitchell Looyestein geniet van de dinsdagavonden. “Je bent onder de mensen en je maakt vrienden, dat is het hele leuke.”

Wie geïnteresseerd is in het orkest kan bellen of mailen naar Muziekmeesters Westland, maar kan ook gewoon een keer langskomen. “Ik zou gewoon komen kijken, je moet nooit twijfelen. Als je twijfelt, dan weet je het nooit”, moedigt de gitarist aan. 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Aangepaste werkwijze i.v.m. ontwikkelingen corona virus

Beste samenwerkingspartners en contactpersonen, 

Hierbij willen we u vanuit WelzijnE25 informeren over de wijze waarop wij ons de komende tijd onverminderd inzetten ondanks de ontwikkelingen rond de uitbraak van het Corona virus.  Omdat wij dagelijks met heel veel verschillende mensen in contact zijn, denken wij dat onze medewerkers een groot risico vormen om anderen te besmetten of zelf besmet te raken.

In het belang van de gezondheid van onze cliënten, deelnemers en medewerkers en de wellicht kwetsbare mensen in hun omgeving, zullen wij daarom alle contacten met cliënten, deelnemers en andere contactpersonen in elk geval tot 6 april via telefoon, whatsapp, skype of andere media plaats te laten vinden.

Wij zullen zoals u van ons gewend bent nauw in contact blijven met onze cliënten, deelnemers en andere contactpersonen. Ondertussen onderzoeken we mogelijkheden om ook vervangende activiteiten of trainingen op afstand te organiseren voor onze deelnemers, cliënten en hun gezinnen nu scholen, behandelcentra en opvanglocaties gesloten worden. De locaties en kantoren van WelzijnE25 zoals InBlik, de theater- en muziekschool, de locaties in Delft en Maassluis zijn eveneens gesloten.

Via onze website en andere sociale media kanalen houden we u zoveel mogelijk op de hoogte. Houdt deze kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen en om deel te kunnen nemen aan de nieuwe digitale activiteiten van de teams.

We begrijpen dat deze maatregelen vragen op kunnen roepen, we zijn bereikbaar via info@welzijne25.nl of via 085-0043644.