Voorstellen: Het Buurtsportteam

Deze week stellen we graag het Buurtsportteam aan jullie voor. Zoals de naam al vermoed, is dit het sportteam binnen de organisatie.

Het buurtsportteam geeft op alle basisscholen in Maassluis de gymlessen en zorgt ervoor dat de kinderen tijdens pauzes en na schooltijd op de schoolpleinen en op de speelveldjes in de wijk kunnen sporten. Elke school heeft een eigen buurtsportcoördinator die met de school afspraken maken over de invulling van deze lessen en sportactiviteiten.

Daarnaast organiseert het team vier grote sportevenementen in het jaar. Na een jaar afwezigheid (door corona) hoopt het team dit jaar als eerste weer het grootste evenement “De sportexperience” in december te kunnen organiseren. Tijdens dit evenement kunnen alle kinderen van groep 3 t/m groep 8 komen sporten en deelnemen aan de workshops, georganiseerd door de sportverenigingen in Maassluis. Het beloofd weer een groot sportief feest te worden! Mis niets en houd hun website en sociale media in de gaten.

Sinds dit jaar is het kantoor van het buurtsportteam weer terug naar hun oude vertrouwde locatie: Het Jongerencentrum InBlik.
Door het delen van Inblik met het jongerenwerk kan er meer kennis worden gedeeld en kunnen ze elkaar versterken en ondersteunen bij diverse activiteiten.

Naast dat de collega’s tijdens hun werk veel met sport bezig zijn, staat sport ook in hun privéleven centraal. Zo zitten er een paar fanatieke voetballers in het team, wordt er op hoog niveau gekorfbald, worden er selecties binnen het turnen gecoached en wordt er een Heren 1- team gecoached bij de voetbal. Een echt sportief en sportminded team dus! Benieuwd hoe een dag van een buurtsporter eruit ziet of bent u benieuwd of dit ook binnen uw gemeente kan? Neem dan contact op met het team via hun eigen instagram-account https://www.instagram.com/buurtsport_zuidholland/  of via www.info@welzijne25.nl